Studimi/Ngrohja globale shkakton ngjarjet ekstreme!

Written by on 14/10/2021

85% e popullsisë së botës është prekur nga pasojat e ndryshimeve klimatike “të shkaktuara nga njerëzit”. Këto janë përfundimet e studimit të botuar në “Journal of Nature Climate Change” me bazë në Mbretërinë e Bashkuar. Pasi u analizuan më shumë 100.000 ngjarje shkaktuar nga ngrohja globale, studiuesit gjetën një lidhje midis ngjarjeve ekstreme dhe aktiviteteve njerëzore.

Për këtë arsye pritet që në samitin e parë ndërkombëtar që do të mbahet, të vlerësohen masat që kanë ndërrmarrë shtetet për të luftuar efektet e ngrohjes globale. /radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist