Studimet e UNICEF lidhur me shëndetin mendor të adoleshëntëve, lëshojnë alarm!

Written by on 07/10/2021

Studimet në lidhje me shëndetin mendor, në fokus të UNICEF, lëshojnë alarmin. Sipas statistikave të fundit të bëra publike, rezulton se në çdo 7 adoleshentë, njëri prej tyre vuan nga probleme të shëndetit mendor. Nga diagnostikimet në botë rezulton se 89 milionë janë djemë dhe 77 milionë janë vajza.

Dhe kur shqetësimet rëndohen e bëhen të pasuportueshme, bën që 46 mijë adoleshentë të kryejnë vetëvrasje, 1 në çdo 11 minuta. Sot ankthi dhe depresioni përfaqësojnë 40% të shqëetësimeve mendore dhe më të larta shifrat paraqiten në Lindjen e Mesme, Afriken e Veriut, Ameriken Veriore dhe në Evropën Perëndimore./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background