Sllovenia, trendi i ri i udhëtimeve në Evropë!

Written by on 28/05/2021

Sipas GlobalData, arritjet ndërkombëtare në Slloveni në vitin 2019 arritën në 4.7 milion. Kjo do të thotë se vendi i vogël i Evropës Qendrore nuk ishte as në 25 vendet e para më të vizituara në Evropë. Sidoqoftë, një pjesë e konsiderueshme e vizitorëve ndërkombëtarë janë nga Austria, Italia, Hungaria ose Kroacia. Sipas Global Data kjo do të thotë se Sllovenia ka një potencial të madh për t’u bërë trendi i ardhshëm i udhëtimeve në Evropë.

 

Në vitin 2016, Sllovenia u emërua si Vendi më i Qendrueshëm i botës dhe në të njëjtin vit kryeqytetit Lubjana iu dha titulli: “Kryeqyteti i Gjelbër Evropian”./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist