Shqiptaret e leshojne doren per pushime, me shume se masatarja europiane!

Written by on 20/08/2018

 

Turistet shqiptare shpenzojne me shume ne udhetimet e tyre ne Europen Perendimore sesa mesatarja europiane. Te dhenat e fundit te Instat tregojne se nje turist shqiptar shpenzon mesatarisht gjate nje udhetimi per pushime 262 euro dhe kalon jashte vendit per pushime mesatarisht 5.7 dite. Keto shifra ne krahasim me shpenzimi mesatar ne nje destinacion si Gjermania eshte 47% me shume se mesatarja europiane. Sipas te dhenave te publikuara nga INSTAT vendi me i preferuar per pushuesit eshte Greqia. Ne vend te dyte eshte Italia ndersa ne te tretin Kosova. Me pas renditet Mali i Zi , Maqedonia dhe Turqia. Turistet e Europes Qendrore dhe Lindore jane me doreshtrenguarit per sa i perket shpenzimeve per udhetim ndersa nder turistet qe shpenzojne me shume jane zviceranet, gjermanet dhe italianet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist