Shqipëria rekord në Evropë për numrin e bareve dhe restoranteve

Written by on 22/03/2021

Sipas të dhënave nga Eurostat  numri i bareve dhe restoranteve në Shqipëri është më i larti në rajon. Në fund të vitit 2019, në Shqipëri kishte rreth 16 mijë bare e restorante të cilat përbëjnë rreth 15.4% të subjekteve private në Shqipëri. Ndërkohë në Bashkimin Evropian vetëm 7% e bizneseve i përkasin këtij sektori, ku rekordin e mban Kroacia me 11.7%.

Tirana coffee shop for sale, great area full of people! - Homeland.al

Në rajon, më pak të dhënë pas kafeve janë serbët, ku vetëm 4% e subjekteve i përkasin shërbimit të bareve dhe restoranteve. Në fund të listës renditen shtete si Polonia, Norvegjia, Letonia, Lituania, me më pak se 3% të bizneseve të tyre që ushtrojnë aktivitetin në bare e restorante./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background