Shqiperia me rrjetin hekurudhor me te shkurter ne rajon

Written by on 29/08/2018

 

Sipas nje harte te re te Independent, Shqiperia ka rrjetin hekurudhor me te shkurter ne rajon prej veçse 423 km. Ne rajon me rrjetin me te gjate kryeson Serbia me 3809 km, ndjekur nga Bosnje Hercegovina dhe Maqedoni. Nderkohe si vendi me rrjetin hekurudhor me te gjate ne bote kryeson Argjentina me plot 36,000 km, ndjekur nga Australia, Gjermania, Kanadaja, India, Rusia dhe Kina.Shume destinacione te tjera nuk kane hekurudha per shkak te mjedisit te ashper, malor apo te pyllezuar. Ato perfshijne Islanden, Grenlanden, Jemenin, Omanin, Butanin, Libine dhe Papua Guinene e Re. Sipas hartes Shqiperia eshte vendi i vetem ne rajon qe nuk ka nje linje hekurudhore te elektrifikuar.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist