Rritet transporti ajror ne BE!

Written by on 07/12/2018

Transporti ajror i pasagjereve eshte rritur ne menyre te qendrueshme ne Bashkimin Europian. Kete vit, numri i pasagjereve arriti ne 1.05 miliarde, ne rritje me 7% krahasuar me 2017-en dhe me 39% ne nje periudhe 10-vjeçare. Udhetimet brenda Bashkimit Europian kane zene thuajse gjysmen e transportit ajror,  nderkohe qe jashte unionit  perfaqesojne 36. Nder vendet anetare, numrin me te madh te pasagjereve per kete vit e kane zene Mbreteria e Bashkuar, me 265 milione, ndjekur nga Gjermania dhe Spanja. Nderkohe rritjen me te madhe e ka patur Sllovenia, me 20%, ndjekur nga Luksemburgu, Estonia dhe Bullgaria. Ne Shqiperi transporti ajror i pasagjereve eshte rritur gjithashtu per vitin 2018, me 18% nga viti 2017. Heathrow i Londres ka qene aeroporti me fluksin me te madh per kete vit me 78 milione pasagjere, ndjekur nga Charles de Gaulle i Parisit dhe Schiphol i Amsterdamit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist