Restaurimi i trashegimise kulturore ne Permet, projekti me skanim 3D

Written by on 08/02/2019

Restaurimi i trashegimise kulturore ne Permet, projekti me skanim 3D
Ne kuader te planit te integruar te veprimit 2019-2020 per mbrojtjen dhe
zhvillimin e trashegimise kulturore shqiptare, Ministria e Kultures, se
bashku me Institutin e Monumenteve te Kultures dhe Universitetin e
Firences, planifikojne te realizojne skanimin ne 3D te projektit te restaurimit
dhe aktivitetet e trajnimit, per te mbeshtetur 3 fshatra historike shqiptare, ne
zonen e Permetit.Perfaqesues nga Instituti i Monumenteve te Kultures dhe
Universiteti i Firences realizuan nje vizite ne terren ne fshatrat Benje, Leuse
dhe Kosine.Keto tre vende shfaqin interes te larte per implementimin e ketij
projekti, per shkak te potencialeve te larta kulturore dhe turistike qe
permbajne.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist