Restaurimi i shkollës shqipe në Korçë shkakton polemika

Written by on 15/03/2021

Shkolla e parë shqipe në Korçë ka hapur dyert për vizitorët, me disa ndryshime pas restaurimit. Ftesa e Ministres së Kulturës Elva Margariti ishte për ta pasuruar atë me dokumente apo materiale që rrëfejnë historinë e arsimit shqiptar.  Pavarësisht kësaj zërat kritikë nuk kanë munguar.

Skeda:2014 Korçë , Shkolla e parë shqipe.JPG - Wikipedia

Hapja e shkollës shqipe si një muze pa ABC-të e saj karakteristike ka shkaktuar disa polemika, por Margariti iu përgjigj duke thënë se: “Nuk i është hequr asgjë nga vlera që mbart simboli i një vepre të tillë artistike, ajo është kthyer në një element akoma më të vyer në momentin që është kthyer po aq aktor sa ky amfiteatër, ku çdokush mund të ulët dhe të diskutojë dhe të shprehë më shumë mbi dijen e mësonjëtores”./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist