Restaurimi i Notrre Dame: Ekspertet kundër Macron!

Written by on 30/04/2019

 

 

 

Nepermjet nje artikulli ne te përditshmen ”Le Figaro”, mbi një mijë ekspertë të trashëgimisë i bënë thirrje Emmanuel Macron për të mos u nxituar në procesin e restaurimit të katedrales Notrë Dam. E gjithe kjo per te mos  anashkaluar rregullat e mbrojtjes së trashëgimisë. ”Le të marrim në dispozicion kohën e nevojshme për të gjetur rrugën e duhur dhe atëherë, të përcaktojmë një afat ambicioz për një restaurim shembullor’’, u shprehën ata. Firmëtarët, në mesin e të cilëve kuratori i monumenteve kombëtare Laurent Alberti, kritikuan zgjedhjen e qeverisë për ta kaluar këtë proces restaurimi me një projektligj që autorizon përjashtime ndaj standardeve të mbrojtjes së trashëgimisë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist