Qyteti i magjishëm blu, në Marok!

Written by on 27/04/2019

Në një qytet të vjetër të Marokut, duket se ruhet tradita 500 vjecare e magjsë blu. Legjenda thotë
se gratë bashkohen natën, për të lyer rrugët dhe shtëpitë, të gjitha në ngjyrë blu. Mijëra turistë e
vizitojnë cdo vit qytetin për ti parë këtorrugë magjike. Qyteti ka fituar pseudonimin “Perla blu”.
Thuhet se hebrenjtë u vendosën aty pas dëbimit nga Spanja në shekullin e 15-të. Ato i pikturonin
shtëpitë blu, si shenjë e besimeve kulturore dhe fetare. Në judaizëm, ngjyra blu përfaqëson
hyjninë.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist