Pikat turistike të Shkodrës, problem shqetësues inertet!

Written by on 24/04/2019

 

 

Ndotja e mjedisit vazhdon te jete , një nga problemet më shqetësuese në Shkodër. Në shumë pjesë të qytetit, madje edhe në pikat turistike dhe zonat e mbrojtura, mbetjet urbane janë shndërruar në një rrezik serioz. Liqeni i Shkodrës dhe lumi Buna vijojnë të jenë të lëna në harresë nga pushteti lokal. Mbeturinat dhe ujërat e zeza që depozitohen në to, kanë dëmtuar rëndë florën e faunën, dhe shqetësuese sot është zhdukja e disa llojeve ta peshqve. Këtë panoramë kanë edhe brigjet e lumit Kir në afërsi të Kuçit. Hedhja e mbeturinave por edhe inerteve nuk ka të ndalur, ndërsa nuk ka asnje reagim nga pushteti local deri tani sa I perkte ketij shqetesimi serioz ne qytetin verior.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist