“Pasaporta e gjelbër” nxit debate, ndan shoqërinë në dy grupe!

Written by on 03/03/2021

Liderët e BE-së kanë rënë dakord të hartojnë një plan për sistemin e certifikatave digjitale brenda verës, por vendimi ka ngjallur debate të mëdha. Vendet që varen nga turizmi, si Greqia dhe grupet e linjave ajrore, dëshirojnë që dokumenti të shërbejë si një “pasaportë vaksinimi”, që u lejon udhëtarëve të shmangin karantinën. Nga ana tjetër vendet si Franca dhe Gjermania, mendojnë se një gjë e tillë është e parakohshme.

IATA Plans To Launch Travel Pass In India; In Talks With Airlines And  Authorities - travelobiz

Kjo qasje rrezikon të krijojë dy grupe ku të vaksinuarit të gëzojnë lirinë ndërsa ata që presin vaksinimin, të vazhdojnë të vuajnë kufizimet./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background