Nëse plotësoni këto kërkesa, punoni në distancë nga Islanda për gjashtë muaj!

Written by on 26/11/2020

Islanda është një nga vendet që po hapet me kujdes për udhëtarët dhe tani disa punëtorë  do të jenë në gjendje të zhvendosen këtu deri në gjashtë muaj. Programi “Puna në Islandë” beson se duke e bërë më të lehtë për shtetasit e huaj që të punojnë nga Islanda, ata shtojnë vlerë, njohuri dhe mbështesin mjedisin inovativ. Kjo do të thotë se vendi ka zgjeruar programin e tij të vizave afatgjatë përtej zonës Evropiane të Shengenit dhe zbatohet për çdo shtetas të huaj që nuk kërkohet të ketë vizë për të hyrë në Islandë. Aplikantët e suksesshëm duhet të jenë të punësuar përgjithmonë në kompani të huaja dhe të plotësojnë kërkesat e sigurimit shëndetësor. Sipas Ministrit të Drejtësisë të vendit, udhëheqësit islandezë besojnë se punëtorët do të sjellin me vete përvojë dhe lidhje të vlefshme ndërkohë që Islanda do të përfitojë rrugën drejt rimëkëmbjes ekonomike nga efektet e pandemisë COVID-19.


Current track

Title

Artist

Background