Muzeu gjerman rikthen monumentin në Namibi pas 6 shekujsh!

Written by on 18/05/2019

Muzeu historik gjerman do të rikthejë në Namibi monumentin e e shekullit të 15-të të marrë në epokën e kolonive. “Kryqi i Gurit”, ishte vendosur në bregun e Afrikës Jugore në vitin 1486, dhe kur zona ishte në kontrollin kolonial të Gjermanisë u mor për tu shvendosur në Europë. Namibia e ka bërë kërkesën për rikthim në vitin 2017, dhe muzeu i Berlinit e ka pranuar zyrtarisht kërkesën. Ambasadori i Namibisë në Gjermani e ka quajtur rikthimin e monumentit si një hap për tu pajtuar me të shkuarën e trishtë dhe padrejtësitë që ajo ka lënë pas. Rikthimi do të bëhet në gusht të këtij vit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist