Mësim shqip për emigrantët shqiptarë

Written by on 11/07/2019

Organizimi i procesit mësimor në vendet pritëse të diasporës shqiptare do të përkrahen nga qeveria shqiptare. Në zbatim të marrëveshjeve dypalëshe shtetërore dhe në përputhje me legjislacionin  e vendit pritës të diasporës, ministria përgjegjëse do të mbështesë procesin mësimor dhe përgjedhjen e mësuesve. Të drejtën për të ndjekur mësimin e gjuhës shqipe, e kanë të gjithë fëmijët deri në moshën 18 vjeç, të cilët kanë kombësi shqiptare. Tekstet shkolllore dhe materialet  plotësuese do të dërgohen në gusht të çdo viti nga Qendra e Botimeve për Diasporën.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist