Kina optimiste per epoken e re te te dhenave 5G

Written by on 12/02/2019

Kina optimiste per epoken e re te te dhenave 5G
Kompanite e medha te telekomunikacionit ne Kine, po pergatiten per epoken e
gjenerates se peste,  nderkohe qe pritet te prezantojne terminale te te dhenave 5G dhe
telefona te rinj. Huawei dhe ZTE pritet te kryesojne ne prezantimin e sistemeve 5G. 
Presidentet e ketyre kompanive jane optimiste mbi perspektiven e prezantimit te rrjetit
5G, pas informacioneve se 136 kompani telefonike nga 66 vende te ndryshme kane
nisur te zhvillojne qendra te testimit. Sipas analisteve, ekonomia 5G pritet te gjeneroje
prodhime direkte dhe indirekte prej 71.3 miliarde dhe 176.8 miliarde dollare ne vitin
2020, kur teknologjia te kthehet ne perdorim tregtar. Deri ne vitin 2030, prodhimi
direkt dhe indirekt i ekonomise 5G do te arrije ne 928 miliarde dhe 1.6 trilione
dollare, me nje rritje mesatare prej 28 dhe 24% ne menyre respektive.

People visit a China Telecom stand displaying 5G technology during the Mobile World Conference in Shanghai on June 27, 2018. (Photo by – / AFP) / China OUT (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist