Ja  sa do të paguheni nëse emigroni në Europë!

Written by on 29/04/2019

 

 

Eurostat ka bërë publike pasqyrën e pagave në vendet europiane. Sipas tij , norma e kompensimit për të punësuarit në Bashkimin Europian , në fitimet , pagat dhe kontributet sociale nga punëdhënësi janë nga 44 euro në vende si Brukseli apo Luksenburgu, deri në më pak se 4 euro në Bullgari. Mesatarja e e pagës për një orë pune në vendet e BE-së, në vitin 2016 ishte 22.8 euro. Norma mesatare e pagesës për orë pune më e lartë është Danimarka me 39.8 euro , dhe Belgjika me 38 euro. Në fund të listës janë Bullgaria dhe Rumania , me 5.1 euro në orë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist