Ja cili është universiteti më i mirë ku mund të studioni!

Written by on 12/09/2019

Universiteti i Oksofrdit është renditur i pari në listën  ndërkombëtare të universiteteve më të mira për të katërtin vit radhaz. Vlerësimet vjetore të revistës “Times Higher Education” kanë renditur unviersitetin amerikan të Kalifornisë për Teknologji të dytin, dhe atë të Kembrixhit në vendin e tretë. Paralajmërimet kanë treguar se univeristetet e Britanisë së Madhe janë duke kaluar vështirësi për të ruajtur vendin e tyre, krahasuar me universitetet rivale botërore. Sipas përpiluesëve të listës, Gjermania ka mundësitë të lërë pas Britaninë përsa i përket universiteteve më të mira në Europë. Universitetet amerikane vazhdojnë të dominojnë , pasi shtatë prej tre kryesojnë në listën e dhjetë institucioneve më të mira.Nga ana tjetër, univeristetet e Iranit janë mes institucioneve që janë ngjitur më shpejt në listën e këtij viti.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist