Ja cili është rekordi i ri i ngjitjes në Everest!

Written by on 17/05/2019

 

 

Një alpinist 49 vjeçar nga Nepali ka vendosur rekordin e ri të ngjitjes në Everest. Aventurën  të cilësuar si rutinë ai e ka përjetuar plot 23 herë. Ai kështu ka thyer rekordin e  vendosur vitin e shkuar nga dy alpinistë të tjerë të fisit etnik Sherpa. Për disa dekada, alpinisti i është dedikuar ngjitjes së lartësive , dhe hera e parë e realizimit të planit të tij ishtë në vitn 1994, teksa punonte në ekspedita komerciale.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist