Ja cilat janë vendet e paqes, sipas indeksit botëror!

Written by on 13/06/2019

 

 

 

Indeksi global ka zbuluar se paqjanë botë  ka nisur të përmirësohet në vitet e fundit , por sidoqoftë në krahasi me dekadat e fundit planeti ynë është më pak paqësor. Tensionet e dhjetë viteve të shkuar kanë nisur të shuhen por pavarësisht kësaj, tensione të reja rindizen nga viit në vit. Që prej vitit 2008, vendin  e parë për vendin më paqësor në botë e mban Islanda . Hyrje e re në krye të listës së klasifikimit janë Portugali dhe Zelanda e Re. Vendet më pak paqësore në botë janë renditur Siria dhe Afganistani. Në 163 vende të botës , Shqipëria renditet e 51-ta në listë. Përsa i përket kontinentit europian, Rusia konsiderohet si vendi më pak paqësor.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist