INSTAT ndez alarmin “Shqipëria po plaket shpejt”!

Written by on 15/05/2019

 

 

Plakja  e popullsisë po përshpejtohet çdo vit. Të dhënat nga INSTAT konstatojnë se numri i lindjeve ka pësuar rënie me 10% krahasuar me një vit më parë. Qytetet që kanë rënie më të madhe të lindjeve janë Gjirokastra dhe Shkodra. Edhe pse kryeqyteit vijon të ketë numrin më të lartë të lindjeve në vend krahasuar me një vit më parë ka patur rënie me 10%. Rëniet e lindshmërisë lidhen me planifikimin familjar, kushtet ekonomike dhe sociale , por edhe për shkak të emigrimit të shqiptarëve.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist