Indipendent: Shqiperia e vetmja ne rajon pa linje hekurudhore te elektrifikuar!

Written by on 20/07/2018

Indipendent: Shqiperia e vetmja ne rajon pa linje hekurudhore te elektrifikuar!

 

Sipas nje harte te publikuar rishtazi nga Independent, Shqiperia eshte vendi i vetem ne rajon qe nuk ka nje linje hekurudhore te elektrifikuar. Harta tregon se i gjithe Ballkani ka nje linje hekurudhore elektrike ashtu sikurse edhe disa shtete te Europes Qendrore. Gjate 20 viteve te fundit ka pasur nje pershpejtim te shpejte ne zhvillimin e terheqjes hekurudhore ne Ballkan. Megjithate, sistemi i amortizuar dhe me peshe te madhe borxhesh e Hekurudhes Shqiptare pritet te rivitalizohet se shpejti. Qeveria shqiptare ka miratuar ne maj marreveshjen e grantit me Banken Europiane per Rindertim dhe Zhvillim per financimin e projektit te rehabilitimit te linjes hekurudhore Tirane-Rinas-Durres me ane te te ciles parashikohet qe te transportohen ne vit rreth 1.4 milione pasagjere.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist