Eurostat/Këto ishin dy muajt më “ fatal” të turizmit shqiptar!

Written by on 16/03/2021

Sipas Eurostat, karantina ndikoi në mënyrë drastike në rënien e udhëtimeve dhe muajt më të vështirë për turizmin shqiptar gjatë 2020-ës  ishin marsi dhe prilli. Gjallërimi nisi në maj e qershor, ndonëse me tkurrje, ndërsa korriku është muaji i vetëm, ku netëqëndrimet e turistëve u rritën me 3% në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Tourism in Albanian

 

Hapja e ekonomisë dhe sidomos ardhja e shtetasve nga Kosova ndikuan në këtë tendencë. Sipas të dhënave, netëqëndrimet në njësitë akomoduese turistike në Shqipëri ranë me 27.5% në vitin 2020 në raport me 2019-n./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist