Delta Airlines dhe Easy Jet me syte ndaj aksioneve te Alitalia

Written by on 15/02/2019

Delta Airlines dhe Easy Jet me syte ndaj aksioneve te Alitalia

Delta Airlines dhe EasyJet kane konfirmuar se, se bashku me kompanine italiane hekurudhore te mbeshtetur nga shteti, Ferrovie dello Stato, jane bashkuar per te shqyrtuar nje perpjekje per te blere kompanine ajrore Alitalia.Ferrovie po merr rolin udheheqes ne oferten e fundit per te rinovuar kompanine italiane, gati dy vjet pasi linja ajrore u vendos per here te dyte ne shitje. Bloomberg shkroi se ora po troket per Alitalian. Kompania ajrore pergjysmoi humbjen e saj ne 154 milione euro vitin e kaluar dhe tani po kerkon partnere nderkombetare per te qendruar ne ‘kembe’ ne nje treg ku çmimet jane nen presion dhe konsolidimi i industrise e ka lene ate te nenshtruar nga rivalet.Qeveria italiane eshte e gatshme te marre pjese ne krijimin e nje “Alitalie te re”, me kusht qe plani i ardhshem i biznesit te aviacionit te jete i qendrueshem dhe te permbushe normat evropiane.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist