Britania e Madhe rekord turistesh gjate 2017

Written by on 03/05/2018

Britania e Madhe priti një numër rekord të turistëve të huaj në 2017, te barabarte me 39 milionë ku gjysma e kësaj shifre vetëm në kryeqytetin e Londrës. Sipas Zyres Kombëtare te Statistikave këto të dhëna përfaqësojnë një rritje me 4 për qind në raport me 2016. Këto vizitorë të ardhur nga çdo anë e botës shpenzuan në total 28 miliardë euro, 5 për qind më shumë se një vit me pare. Nga vendi i origjinës, numrin më të madh të turistëve që vizitojnë Britaninë e Madhe janë francezët plot 4 milionë, ndjekur nga amerikanet dhe gjermanet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist