BERZH me nje program investimesh 100 milione euro ne zonat turistike!

Written by on 19/06/2018

Bashkimi Europian dhe Banka Europiane per Rindertim dhe Zhvillim do te nisin nje program investimesh prej 100 milione eurosh ne zonat turistike te Shqiperise. Zevendespresidenti i BERZH-it deklaroi se nga ky fond do te perfitojne edhe bizneset e vogla te turizmit. Ky program do te shkoje ne funksion te sektorit te turizmit, per te ndertuar rruge lokale dhe ujesjellesa ne keto zona. Por, programi parashikon gjithashtu financime edhe per mbrojtjen dhe reastaurimin e trashegimise kulturore dhe asaj natyrore. Te ardhurat nga turizmi ne ekonomine shqiptare gjate vitit 2017 llogariten 1.5 miliarde euro, ndersa Shqiperia u vizitua nga 5 milione turiste.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist