Berati mes projekteve te rendesishme zhvillimore

Written by on 12/02/2019

Berati mes projekteve te rendesishme zhvillimore
Berati, nje nga destinacionet kryesore turistike ne vend, vijon te behet pjese e projekteve
zhvillimore. Per te nxitur zhvillimin e turizmit ne kete qytet Fondi Shqiptar i Zhvillimit
ne emer te qeverise shqiptare dhe Bankes Boterore po zbaton Programin per Zhvillimin e
Integruar Urban dhe Turizmin. Ne kuader te ketij programi ka perfunduar rikonstruksioni
i rruges “Mihal Komneno”, si dhe rigjenerimi i pjeses jugore te kalase e quajtur “Tabia”,
nje pike panoramike e rendesishme per turistet. Rruga “Mihal Komneno” lidh Beratin me
kalane e kodikeve te vjeter, muzeun ne natyre qe ruan thesare te çmuara. Rikonstruksioni
i kesaj rruge ka bere me te thjeshte mberritjen ne kala , si dhe me te kendshme per
banoret e qytetit dhe turistet.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist