BE zbulon planet për ta lidhur Europën nëpërmjet hekudhurave/ Brenda 2050 synohet ulja e emetimit të karbonit.

Written by on 13/08/2021

Politikëbërësit evropianë do të luftojnë krizat klimatike duke punuar për të arritur neutralitetin e karbonit deri në vitin 2050, gjë që ata synojnë ta bëjnë duke krijuar shina për të lidhur Evropën. Sipas ekspertëve, hekurudha është instrumenti për të arritur dekarbonizimin dhe objektivat e ndryshimit të klimës.

Shift2Rail, ka vënë në dispozicion një fond prej 1 miliardë eurosh për të stimuluar këtë projekt dhe synon të krijojë një zonë të vetme evropiane hekurudhore e cila supozohet se do të lehtësojë udhëtimin në Evropë me përpjekjen për të mbajtur emetimet e karbonit të ulëta.

Radio Travel.al


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist