BE mbeshtet zhvillimin ekologjik ne portin e Vlores!

Written by on 21/11/2018

Bashkimi Europian mbeshtet bashkepunimin rajonal per pakesimin e nivelit te ndotjes, te shkaktuar nga emetimi i dioksidit te karbonit ne atmosfere ne sektorin e transportit detar.Nje projekt, qe ka filluar te implementohet ne Vlore, ka bere bashke disa vende te rajonit mes te cileve Italia, Kroacia, Sllovenia, Greqia dhe Serbia. Projekti SHIPMENTT, qe po implementohet nga Agjencia e Zhvillimit Ekonimik Lokal ne kuader te Programit ADRIJON, financuar nga BE, ka si synim te krijoje nje network nderkombetar ne fushen e transportit detar, ku do te perfshihen keto vende. Gjate nje takimi te zhvilluar ne qytetin Maribor u nenvizua se, ka nisur prosesi i identifikimit te aktoreve ne territor, duke i ndare ata ne 4 kategori kryesore dhe ku perfshihet edhe politika, si mjedisi ku hartohen dhe percaktohen politika per sektorin e detarise dhe transportin detar.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist