Adoleshentja 16 vjecare suedeze Greta Thunberg, themeluese e lëvizjes “Greva e të Rinjëve për Klimën”, eshte nominuar per Cmimin Nobel te paqes

Written by on 19/03/2019

Adoleshentja 16 vjecare suedeze Greta Thunberg, themeluese e lëvizjes “Greva e të Rinjëve për Klimën”, eshte nominuar per Cmimin Nobel te paqes. Lajmet për përzgjedhjen e saj kanë ardhur vetëm dy ditë para se te fillonin grevat studentore të frymëzuara nga veprimet e saj. Komiteti Nobel nuk komenton për përzgjedhjen, por Thunberg është kandidate për çmimin e vitit 2019, së bashku me 301 kandidatë të tjerë, duke përfshirë 223 individë dhe 78 organizata. Pasi lajmi i përzgjedhjes së saj u bë i ditur, Thunberg ka shkruar në Twitter duke thënë se ajo është “e nderuar dhe shumë mirënjohëse për këtë nominim”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist