36 ditë në të gjithë BE-së, treni i famshëm përfundon rrugëtimin në Paris!

Written by on 08/10/2021

Pas një udhëtimi 20. 000km për 36 ditë nëpër vendet e Bashkimit Evropian dhe madje edhe ato jashtë BE -së, treni “Connecting Europe Express” arriti në destinacionin e tij përfundimtar, Paris. Treni u krijua me rastin e Vitit Evropian të Hekurudhave 2021, në një përpjekje për të rritur ndërgjegjësimin për përfitimet e hekurudhës, siç ka zbuluar Komisioni Evropian në deklaratën e tij të fundit. Qëllimi kryesor i këtij projekti është tejkalimi i sfidave kufitare për trenat.

“Ti japësh një treni në BE, duhet të bëhet po aq e lehtë sa të ngasësh një kamion”, vuri në dukje Komisionerja për Transport Adina Vălean./radiotravel.al 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist