1 milion specie në zhdukje!Shkaku? Njeriu!

Written by on 07/05/2019

 

 

Rreth 1 milion specie bimore dhe shtazore rrezikohen të zhduken nga dora e njeriut. Nevoja e njeriut për ushqim dhe energji janë ndikuesit kryesorë të shaktërrimit të natyrës. Në raportin 1800 faqësh që është përpiluar nga Kombet e Bashkuara për politikat shkencore dhe shërbimet e ekosistemit,thuhet mes të tjerash se Toka ka vuajtur nga veprimet njerëzore gjatë 50 viteve të fundit , dhe ndikimet në shkatërrimin e saj janë thelluar. Midis 1980 deri në vitin 2000 , janë humbur 100 milion hektarë pyje tropikalë .Sipas një vlerësimi global, rreth 25% e kafshëve dhe bimëve po kërcënohen sot nga veprimtaria njerëzore.  


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist