Shqipëria , për herë të parë me harta digjitale!

Written by on 28/05/2019

 

 

Shqipëria ka krijuar për herë të parë hartat digjitale topografike të standardeve bashkëkohore. Qeveria shqiptare në bashkëpuim me qeverinë japoneze kanë mbështetur zbatimin e”Projektit për Informacionin Gjeohapësinor të Tokës në zonat e Tiranës dhe Durrësit”. Projekti ka mundësuar një sërë pajisjesh për hartat digjitale. Për të rritur kapacitetet e institucionit , 10 anëtarë të Autoritetit Shtetëror për Informacionin Gjeohapacin(ASIG) kanë zhvilluar trajnime në Japoni gjatë dy viteve të fundit. Drejtori i përgjithshëm i këtij institucioni, Lorenc Çala e ka vlerësuar krijimin e hartave si revolucion në shërbim të zhvillimit të vendit.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist