Shkencetaret ne alarm – Ngrohja globale zhduk Alpet!

Written by on 15/04/2019

Sipas shkencetareve zvicerane, ngrohja globale do të shkrijë pjesën më të madhe të akullit që përcakton ekosistemin e Alpeve deri në fund të ketij shekulli. Nëse ndryshimi klimatik dhe prodhimi i gazeve me efekt serë vazhdon të rritet, Alpet nuk do të kenë gati aspak akuj deri në vitin 2100, përveç disa zonave të izoluara në nivelet më të larta. Shkencëtarët theksuan gjithashtu se gjysma e akullit në majat e Alpeve do të zhduken deri në vitin 2050 në çdo rast, pavarësisht nëse gazet që nxehin atmosferën bien në nivel ose jo


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist