Rregulla strikte për turizmin e aventurave!

Written by on 16/05/2019

 

 

Aktivitetet sportive që janë përhapur kohët e fundit si pjesë e paketava turistike në vend ,janë edhe fluturimet me deltapalan apo paragliding.Këto sporte janë bërë trend në rritje, dhe për këtë arsye Minstria e Infrstrukturës dhe Energjisë këkrontë bëjë certifikimin e tyre. Sipas minsitres Balluku, kjo bëhet për ta vënë në kontroll këte biznes , si edhe për të rritur sigurinë e personave që i duan këto sporte. Të gjithë operatorët që do të merrn me këto aktivitete , duhet të dorëzojnë  një kërkesë në Komitetin e Politikave të Hapësirës Ajrore për tu klasifikuar si “subjekte të miratura”. Kështu adhuruesit e sporteve të tilla nuk do të mund të fluturojnë mbi lartësinë minimale të sigurisë që është 150 m.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist