Parizienët do të udhëtojnë me 30km/h më pak/ Ulja e kufirit të shpejtësisë pritet të sjellë minimizim të aksidenteve dhe zhurmave.

Written by on 31/08/2021

Një kufi shpejtësie prej 30 km/orë ka hyrë në fuqi në të gjithë Parisin, në një përpjekje për të përmirësuar mjedisin. Qëllimi është të zvogëlohen aksidentet dhe të zvogëlohet zhurma dhe ndotja. Një sondazh sugjeron se 59% e parizienëve janë në favor të masës, por disa biznese janë ndër ata që janë kundër.

Masa po prezantohet tani në mënyrë që parizienët të mësohen me një periudhe të trafikut më të lehtë të pushimeve verore, sipas zyrtarëve.

Numri i vendndodhjeve të parkimit në rrugë është përgjysmuar dhe shumica e automjeteve pritet të ndalohen nga qendra e qytetit vitin e ardhshëm. Korsitë e biçikletave janë shtuar dhe rrugët po ridizajnohen për t’i bërë rrethet më miqësore për këmbësorët.

Radio Travel.al

 


Current track

Title

Artist

Background