Në Norvegji po shiten vetëm makinat elektrike!

Written by on 06/01/2021

Gjatë vitit 2020, gati 50% e makinave të shitura në Norvegji ishin elektrike. Krahasuar me një vit më parë kjo shifër tregon një rritje prej 42.4%.  Firmat më të shitura ishin Audi, Tesla, Volkswagen dhe Nissan Leaf, të gjitha elektrike. Deri në vitin 2025 Norvegjia synon të jetë vendi me zero emetime nga makinat. Vendi po ecën shpejt në tregun e makinave elektrike falë subvencioneve të konsiderueshme.


Current track

Title

Artist