Mungesa e gjumit/ Pasojat që sjell në organizmin dhe jetën sociale!

Written by on 26/08/2021

Të paktën shtatë orë gjumë në natë është baza e shëndetit të mirë thonë ekspertët. Sipas tyre, gjumi përbën themelin e të jetuarit shëndetshëm çdo ditë. Mungesa e gjumit ndikon jo vetëm tek aftësia për t’u përqendruar në punët e përditshme, por edhe tek emocionet tuaja.

Në mungesë të tij, hormonet e urisë dalin jashtë shinave dhe rrisin ndjesinë e oreksin. Përpos kësaj, ngopja nuk ndodh kurrë. Studimet kanë zbuluar se edhe disa minuta në mungesë të gjumit, mund të dëmtojë performancën në punë, të ulë vëmendjen, e cila është kritike për menaxhimin e stresit dhe ruajtjen e rutinës së shëndetshme.

Radio Travel.al

African mixed-race woman waking up sitting on bed feel low back pain after sleep caused by uncomfortable mattress, wrong position during night rest, premenstrual syndrome, violation of posture concept


Current track

Title

Artist

Background