Krijohet qyteti i ri që strehon më shumë se katër mijë familje!

Written by on 03/12/2019

Koreja e Veriut ka festuar përfundimin e projektit të udhëheqësit, Kim Jong, një qytet i ri afër malit të shenjtë ku familja e tij pretendon se ka rrënjët. Qyteti është parashikuar si një “utopi socialiste” me apartamente të reja, hotele, një resort për ski dhe objekte tregtare,kulturore dhe  mjekësore. Qyteti mund të strehojë 4 mijë familje dhe ka 380 blloqe ndërtesash publike dhe industriale që përfshijnë qindra hektarë. Qyteti është një nga nismat më të mëdha ekonomike që Kim ka nisur si tentativë për një ekonomi të pavarur , por ndërtimi i tij u vonua kryesisht nga  mungesa e materialeve të ndërtimit.


Current track

Title

Artist

Background