Korce, drejt restaurimit Muzeu Kombetar i Arsimit

Written by on 12/02/2019

Korce, drejt restaurimit Muzeu Kombetar i Arsimit

Muzeu Kombetar i Arsimit ne Korçe, nje nga ndertesat emblematike te qytetit juglindor,
do t’i nenshtrohet se shpejti restaurimit. Objekti eshte i amortizuar pothuajse ne te gjithe
elementet e tij arkitektonike dhe konstruktive. Njoftimin e beri se fundmi ministrja e
kultures gjate nje vizite ne kete muze duke shtuar se rikonstruksioni do te jete i plote, si
nga ana strukturore, ashtu edhe nga ana muzeale.Ministria e Kultures, ne bashkepunim
me Drejtorine Rajonale te Trashegimise Kulturore ne Korçe ka hartuar projektin e plote
te restaurimit dhe ne kuader te Samitit te Diaspores ky projekt do te prezantohet si nje
nga objektet e rendesishme te historise shqiptare.Objekti parashikon restaurimin e te
gjithe struktures dhe elementeve tradicionale, duke ruajtur te gjithe elementet. Projekti
parashikon edhe restaurimin e murit rrethues me murature guri, si edhe sistemim te
oborrit me pllaka guri, pastrim i monumentit dhe trajtimi i siperfaqeve gjelberuese.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist