Ja cilat janë shtetet “Pro” hapjes së bisedimeve për antarësimin në BE

Written by on 12/06/2019

 

 

Një dokument jo formal, i hartuar nga 13 vende të Bashkimit Europian për negociatat e antarësimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, do të marrë sërish vëmendje gjatë takimit të të ambasadorëve në Bruksel. Sipas Euractiv vendet nismëtare janë Sllovakia ,Sllovenia, Republika Çeke dhe të tjerat që i janë bashkuar aprovimit të çeljes së negociatave. Dy kundërshtaret kryesore të bisedimeve janë Franca dhe Hollanda , ndërkohë që Gjermania mbetet e përçarë. Sipas hartuesve të dokumentit, hapja e negociatave do të shërbente si faktor motivues për të gjithë rajonin.

European Union member countries’ national flags wave in front of the European Parliament on October 12, 2012 in Strasbourg, eastern France. The Nobel Peace Prize was awarded on October 12, 2012 to the European Union, an institution currently wracked by crisis but credited with bringing more than a half century of peace to a continent ripped apart by World War II. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN (Photo credit should read FREDERICK FLORIN/AFP/Getty Images)


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist