Dritat LED, rrezik për shikimin!

Written by on 18/05/2019

 

Sipas shefit të Kujdesit Shëndetësor të drejtuar nga qeveria franceze, dritat Led mund të shkatërrojnë përgjithmonë retinën  e syrit . Raporti 400 faqësh, paralajmëron se këto drita mund të shkaktojnë humbjen e pakthyeshme të qelizave retinale, duke çuar deri në verbim të syrit. Agjencia franceze , i ka bërë thirrje  zyrtarëve që rishikojnë kufririn maksimal për të kontrolluar ekspozimin ndaj dritave që sipas saj janë “foto-toksike”. Jetëgjatësia, efikasiteti dhe kostoja  e ulët e kësaj teknologjie ka bërë që ajo të përfshijë gjysmën e e tregut të ndriçimit të përgjithshëm për një dekadë.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist