Destinacionet me performancën më të dobët nga pandemia

Written by on 05/10/2021

Sipas një njoftimi për shtyp të lëshuar nga Organizata Botërore e Turizmit, shumica e destinacioneve panë një rikthim të moderuar të udhëtimeve ndërkombëtare gjatë qershorit dhe korrikut në krahasim me vitin 2020. Megjithatë, 2021 mbetet një vit sfidues për turizmin global pasi ardhjet ndërkombëtare janë zvogëluar me 80 përqind në gjashtë muajt e parë të 2021 në krahasim me vitin 2019.

Sektori i udhëtimit dhe turizmit në Azi dhe Paqësor kishte rezultatet më të dobëta në periudhën janar deri në korrik, duke regjistruar një rënie prej 95 përqind të mbërritjeve ndërkombëtare në krahasim me periudhën para pandemisë. Rënia e dytë më e madhe u regjistrua në Lindjen e Mesme, e ndjekur nga Evropa dhe Afrika./radiotravel.al 


Current track

Title

Artist

Background