britani

  Universitetet kineze po kryesojne ne renditjen globale te Azise, ndersa institucionet lindore te arsimit te larte po ngushtojne hendekun me homologet perendimore, por ne anen tjeter India mbetet prapa.Universitetet britanike “Oxford” dhe “Cambridge” mbeten ne vendin e pare dhe te dyte respektivisht, ne renditjen boterore te “Times” per universitetet, me institucionet amerikane qe dominojne […]

  Britaniket mund te kene nevoje per nje leje qarkullimi nderkombetare nese duan te levizin ne vendet europiane ne rast se nuk arrihet marreveshja Brexit. Paralajmerimi ka ardhur nga qeveria britanike, sipas te ciles pas marsit 2019, patenta e tyre nuk mund te jete me e vlefshme ne BE, ndersa shtoi se nuk do te […]

  Fundjava tre ditore duhet te jete nje norme. Kjo eshte kerkesa e sindikates kryesore te punonjesve ne Britanine e Madhe qe argumenton se teknologjia e re krijon pasuri mjaftueshem. Sipas sindikates, nje jave pune kater diteshe, pa reduktim page, eshte e arritshme ne nje kohe kur teknologjia e re mund te rrise produktivitetin duke […]

  Qeveria britanike pritet te ndaloje shitjen e pijeve energjike  per femijet ne Angli, pas shqetesimeve ne rritje mbi ndikimin e kafeines dhe sheqerit te tepert te shendeti i te rinjve. Konsultat per menyren sesi do te implementohet ndalimi i propozuar do te zbulohen kete jave, por nga “Downing Street” theksohet se dyshimi i vetem […]

Britania terheq me histori Atraksionet historike ne Angli mbeten nje arme e forte per turizmin ne kete vend. Sipas nje studimi te fundit te VisitEngland kete vit numri i turisteve ne sitet historike, monumentet kulturore dhe muzeume eshte rritur me 8% me shume sesa viti i kaluar. The British Museum vijon te mbaje vendin e [...]

Current track

Title

Artist

Background