Universitetet me te mira ne bote, kryesojne ato britanike

Written by on 27/09/2018

 

Universitetet kineze po kryesojne ne renditjen globale te Azise, ndersa institucionet lindore te arsimit te larte po ngushtojne hendekun me homologet perendimore, por ne anen tjeter India mbetet prapa.Universitetet britanike “Oxford” dhe “Cambridge” mbeten ne vendin e pare dhe te dyte respektivisht, ne renditjen boterore te “Times” per universitetet, me institucionet amerikane qe dominojne 100-shen e pare te listes.“Stanford” ruan pozicionin e tij si institucioni amerikan me i mire, ne vendin e trete te renditjes se pergjithshme, bashke me Institutin e Teknologjise se Massachusettsit, MIT, qe ndodhet ne vendin e katert, apo Institutin kalifornian te Teknologjise, ne vendin e peste.Sidoqofte, Japonia ia ka kaluar Britanise se Madhe duke u bere vendi i dyte me i perfaqesuar ne tabelen me 103 universitete, me Mbreterine e Bashkuar qe po jep shenja stanjacioni dhe renieje modeste.Kina kryeson rritjen ne hemisferen lindore me nje nga universitetet e saj qe eshte bere me i rendesishmi ne Azi per te paren here ne renditjen e 1.250 universiteteve te botes.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist