Europa po ngrohet dhe një rrezik i paparashikueshëm po vjen!

Written by on 31/08/2019

 

 

Europa po ngrohet më shpejt sesa pritej me ndryshimet klimatike, të cilat po rrisin çdo ditë  numrin e nxehtësisë ekstreme, ka treguar një studim i fundit. Temperaturat në Europë arritën rekorde të larta duke kaluar vlerat 40 gradë celcius, në jug të Francës. Sipas studimit,numri i ditëve me nxehtësi ekstreme është rritur ndjeshëm që nga viti 1950. Nga ana tjetër, dimri është bërë më i ngrohtë. Nxhetësia ekstreme është e rrezikshme sepse streson njeriun duke e çuar potencialisht në rraskapitje ose goditje të nxehtësisë. Vera dhe dimri do të  nxehen vitet e ardhshme,sepse ndryshimi i klimës po përshpejtohet çdo ditë. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background