Dritë e kuqe nga shkencëtarët, “deti po vlon”!

Written by on 15/10/2019

Një grup prej 80 shkencëtarësh kanë udhëtuar në Siberi për të hetuar ndikimet e shkrirjes së akullit të përhershmëm në Arkitkun Lindor.Gjatë kësaj ekspedite ata kanë dalë në përfundimin se deti po vlon. Situata shqetësuese krijohet nga gazrat e metanit që vijnë nga shtrati i detit. Përqëndrimi i metanit në detin e Siberisë Lindore ishte gjashtë herë më i lartë se mesatarja botërore. Fluskat e krijuara mbi sipërfaqe mund të marrin flakë dhe të shpërthejnë. Sipas shkencëtarëve kjo lidhet me ngrohjen globale, duke shtuar se vetëm me një gradë celsius ndryshim në temperaturën mesatare, do të shtohej me 20% çlirimi i gazrave.

 


Current track

Title

Artist

Background