Çfarë po ndikon në rritjen e ekonomisë shqiptare?

Written by on 21/08/2019

Rritja ekonomike në Eurozonë ka ndikim pozitiv edhe në ekonominë shqiptare.

Ekonomia e Eurozonës është rritur me 0,4% në tremujorin e parë të vitit 2019, krahasuar me 0,2% në

tremujorin e mëparshëm, bën të ditur Banka e Shqipërisë në raportin e politikës monetare për 3-

mujorin e dytë 2019, publikuar së fundmi.Sipas BSH-së, krahasuar me një vit më parë, rritja e PBB-së

rezultoi 1,2%, duke ruajtur të njëjtin ritëm si në tremujorin paraardhës. Rritja ekonomike e Eurozonës

është mbështetur te kontributi pozitiv i shpenzimeve konsumatore, investimeve, dhe më pak te

kërkesa e huaj.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background