Tarifat dhe përballja tregtare me Kinën janë disa nga problemet e mëdha afatshkurtra financiare që po has Amerika. Një ekspert amerikan ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara duhet të fokusohen në çështje më afatgjata nëse duan të mbesin në krye të listës. Sipas tij Amerika do të përballet me një forcë punëtore të reduktuar pasi […]

Në portin e Durrësit, para përfaqësuesve nga biznesi në qytet, ministri I Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi ka paraqitur nismën e re të ofertave turistike, “turizmin blu”. Nisma është më rëndësi për zhvillimin  e ekonomisë së detit .Duke theksuar mungesën e një ekonomie të detit, në kontrsast me zhvillimin e turizimit në tokë, ministri ka […]

Franca duket se ka në plan të shembë shpresat për hapjen e negociatave duke deklaruar se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut nuk janë gati. Burimet diplomatike kanë thënë se Parisi e kas bërë të qartë tek anëtarët e tjerë të unionit, qëndrimin e tij kundër. “Negociatat nuk mund të hapen në tetor të 2019-ës., do […]

Kryeministrat e Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në takimin e fundit me presidentin e Serbisë kanë arritur marrëveshjen e përbashkët për të lehtësuar qarkullimin e njerëzve dhe mallrave.Sipas presidentit serb,  Aleksander Vuçiç, synimi është që qytetarët e Shqipërisë dhe të Serbisë të kalojnë kufirin vetëm me kartë identiteti dhe kjo pritet të arrihet në vitin […]

Raporti i fundit i Bankës Botërore për migrimin dhe largimin e trurit ka nxjerrë në pah disa të dhëna që shërbejnë si këmbanë alarmi. Shqipëria është vendi me hendekun arsimor më të lartë në rajonin e Europës Juglindore. Sipas rezultateve, shqiptarëve u mungojnë 4 vite arsimim, pra janë në deficit të ndjeshëm arsimor. Përveç kësaj, […]

Është firmosur kontrata e parë e shkëmbimit të energjisë mes OSHEEdhe prodhuesve të energjisë për vetëpërdorim nga panelet diellore. Sipas marrëveshjes , kompania anagazhohet të pranojë shkëmbimin e energjisë.Çmimi nuk është përcaktuar ende por tarifa duhet nxjerrë brenda gjashtë mujash nga publikimi i udhëzimit të ministrisë së Energjisë.

Bukuritë e natyrës dhe peisazhet që ofron vendi ynë po shijohen nga një numër i lartë turistësh ditët e para të tetorit. Turistë nga Gjermania,Franca, Polonia dhe Italia, në ditët kur edhe temperaturat kanë qenë favorizuese kanë shijuar bukuritë e shtigeve të Tomorit e deri te parqet kombëtare ku stina e vjeshtës ka hedhur ngjyra […]

Banka e Shqipërisë ka ulur në dy vite afatin për të fshirë bilancet, kreditë e konsideruara të humbura.Rregullorja e e hyrë në fuqi në vitin 2015 që parashikontew fshirjen e kredive që klasifikohen të humbura prej të paktën tre vitesh, tashmë do të ulet në dy vjet. Qëllimi i uljes është pastrimi i mëtejshëm i […]

Kompanitë celulare në vendin tonë do të testohen për cilësinë e shërbimit që ofrojnë te konsumatori. Aktualisht, Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe postare po kërkon operatorin që do të udhëheqë fushatën e monitorimit për cilësinë e shërbimit në të gjithë Shqipërinë.Matjet kryhen sipas dy aspekteve që është ai i thirrjeve dhe shërbimit me internet. Ndarja […]

Papunësia në shkallë vendi ka arritur në rekorde të ulëta historike në vetëm 11.5%  sipas rezultateve të anketës së forcave të punës në Shqipëri. Në Tiranë dhe në Durrës, ku është përqëndruar rreth 60% e popullsisë së vendit, papunësia është 4% më e lartë se mesatarja kombëtare. Në 12 qarqe, 5 prej tyre e kanë […]


Current track

Title

Artist

Background